Saffier

De keuze voor een saffier verlovingsring is heel simpel. Deze komen in een grote collectie van kleuren en zijn en zijn meer betaalbaar dan diamanten. Veel mensen voelen zich aangetrokken voor een grotere saffier dan voor een kleine diamant.

Het is wel belangrijk om meer informatie te hebben over saffieren. Zo hebt u een idee over de waarde, kwaliteit en uitstraling van de steen.

Diamanten worden volgens vier belangrijke criteria beoordeeld. Bij saffieren is het moeilijk om te categoriseren. De belangrijkste zaken dat je moet weten over een saffier is de kleur, vorm en grootte van de steen.

De kleur

Donkerblauw is de meest populaire en gewaardeerde saffier kleur. De meeste kiezen voor kleur omdat  het is klassiek en elegant. Echter, de saffieren variëren in alle kleuren. Saffieren zijn ook verkrijgbaar in roze, paars, geel, oranje, groen en wit. Roze saffieren worden steeds populaire keuze voor saffier sieraden.

Het is ook belangrijk dat het steen  geen insluitsels of kleine onvolkomenheden heeft die met blote oog te zien zijn.

Vorm en grootte

Er zijn vele vormen beschikbaar voor saffier stenen. De meest populaire vormen voor ringen zijn rond, ovaal en vierkant. De grootte van de steen kan variëren  van 5mm tot 8 mm in diameters.