Instellingen Verlovingsring

Bij het kiezen van een diamanten verlovingsring, naast andere factoren zoals snede, het gewicht, de kleur en helderheid, moet ook rekening houden met de instelling van de diamant. Het bepaalt uiteindelijke de uitstraling en de stijl van uw ring. Er zijn bestaan verschillende ring instellingen met eigen stijl die je kan kiezen volgens je voorkeur.

De instelling pavé

Het gaat om de unieke techniek van het plaatsen van kleine diamanten in kleine gaten die zijn geboord op de ring schacht. Zo ontstaat een mooie geplaveid straat van kleine diamantjes. Elke kleine diamant moet exact dezelfde grootte hebben. Het is en veeleisende techniek die elegantie en ingewikkelde ontwerp creëert.

Kraal instelling

Het wordt gebruikt voor ringen waarin de diamanten iets uit elkaar geplaatst worden.  Samen met de diamanten zijn de korrels vaak groter waardoor een heel ander uiterlijk ontstaat.

Cluster instelling

Het is een mooi ontwerp dat diamanten in de vorm van een gestileerde bloem laat plaatsten. De plaatsing van diamanten kan open of meer strak gebundeld worden.

De flush instelling

Het is een subtiele diamant instelling techniek met stenen verzonken in de montage totdat ze bijna vlak met het oppervlak zijn. Deze beschermende instelling is romantisch en een subtiel.